• Karaciğan Mah. Kahraman Sok. No:1 Enntepe Mall Office ABlok Kat: 8 Daire: 801, 42000 Karatay/Konya
  • oakdag@gmail.com
  • Hemen Arayın 332 502 6253
  • Çalışma Saatleri 09:00 - 17:00

Dermabrazyon

Cilt zımparalama ile cilt yenileme

Deriyi üst deri (epidermis) ve alt deri (dermis) olarak iki kısma ayrılır. Üst deri zaman içersinde kendini yenilerken, alt deri hiçbir zaman kendini yenilemez. Dermabrazyon, uygulaması elmas uçlu bir aparatı hızla çeviren bir motor yardımıyla yapılır. Bu aparat üst derinin tamamı ve alt derinin üst kısmı uzaklaştırılır, yani işlem derinin yüzeysel tabakasınınsoyulmasıdır. Derinin atılan yüzeysel tabakası içindeki lekeler, cilt düzensizlikleri, incekırışıklıklarda azalmış ya da giderilmiş olunur. Derinin iyileşmesiyle yeniden yapılanan ciltdaha pürüzsüz, daha gergin ve daha taze bir görünüme kavuşur.Dermabrazyon işlemi uygulanacak bölgenin genişliğine bağlı olarak lokal anestezi ya da sedasyon desteği ile yapılabilir. İşlem genellikle 30-45 dk sürer. İşlem sonrası kişi aynı gün evine dönebilir.

Dermabrazyon işlemi sonrası
Uygulama sonrası hafif ağrı olabilir, çoğu zaman basit ağrı kesici ilaçlar yeterlidir. İşlem yapılan bölgedeki yara, giysilerle örtülü olmayan bir bölgede ise açık bırakılır. Yara giysilerin içinde kalan bir bölgede ise, giysilerin yaraya temas ederek zarar vermemesi için pansuman ile kapatılır. İşlemden birkaç gün sonra banyo yapılabilir. Yaraların iyileşip kapanması uygulanan bölgeye göre 5-14 gün sürer. İyileşmiş bir yara erken dönemde pembemsi bir renkte olur. Pembemsi renk zamanla soluklaşır ve 3-6 ay sonra normal deri rengini alır.

Dermabrazyon Nedir?

Dermabrazyon nedir?, nasıl yapılır gibi konularda daha detaylı bilgi almak, cilt yapınızda uygulama yaptırmak için randevu alabilirsiniz. Uygulanacak işlemler ve cildinizin formuna göre ancak muayene esnasında bilgi verilebilir.

Mekanik peeling olarak da bilinen uygulama, cilt yüzeyinin en üst tabakasının soyulmasıdır. Ameliyat niteliğindeki uygulamada; yıpranmış, deforme olmuş ve izler barındıran cilt yüzeyi soyularak, yeni, genç ve dinamik bir cilt elde edilir.

Dermabrazyon İle Giderilen Sorunlar

İltihaplı ve kistik sivilcelerin yok edilmesinde, aşırı cilt gözenek ve çukurlarının giderilmesinde, skar, leke ve cilt yüzeyindeki çöküklerin giderilmesinde en etkili yöntemdir. Ayrıca cilt yapısındaki yara ve yara izlerinin geçirilmesinde de uyguladığımız bir yöntemdir.

Dermabrazyon Uygulamasında Soyma Nasıl Yapılır?

Dermabrazyon cihazı olarak bilinen elmas uçlar yardımıyla uygulama yapılır. Cildin en üst yüzeyi, muntazam ve nizami şekilde soyulur. Zımpara olarak nitelendirilen işlemde; üst kısımda bulunan epidermis ve yüzeysel dermis tabakaları soyulur. Işlem sonrasında çok hızlı şekilde yeni doku oluşumları elde edilerek, taze, dinamik, pürüzsüz ve sorunsuz bir cilt elde edilir.

Cilt Soyma Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Cilt yeni hücre- doku oluşumlarını hızlı şekilde gerçekleştirir ve yepyeni bir parlaklık elde edilir. Çukurlar, pürüzler, sivilce ve yara izleri, lekeler tamamen giderilir. Cilt yüzeyinde oluşmuş çöküntüler, büyük gözenek ve delikler giderilerek sağlıklı ve formda bir görünüm elde edilir.

Tende capcanlı bir görünüm elde edilirken, gözenekler kapanır ve berrak bir cilt parlaklığı elde edilir. Uygulama bazı durumlarda ikinci senası gerektirebilir. Yenilenmesi gerekirse en az 6 ay sonra yeniden yapılır. Fakat genellikle ilk seferde başarılı sonuç elde edilir.

Dermabrazyonda Anestezi Uygulanır mı?

Dermabrazyon yaptıranlar genellikle lokal anestezi alırlar. Uygulanacak bölge ve işlemlerin kapsamına göre sedasyon ya da lokal anestezi yapılır. Cilt soyma işlemi ile farklı yüz estetiği uygulamaları da yapılıyor ise genel anestezi uygulanabilir. Genel anestezi de genellikle 1 gün hastanede istirahat, lokal dermabrazyon işlemlerinde ise aynı gün kişi sosyal yaşamına dönebilir.

Dermabrazyon İşlemi Sonrası

Dermabrazyon öncesi ve sonrası uygulamaları, başarılı sonuç elde etmek için önemlidir. Uygulama sonrasında hafif pansuman yapılabilir. Bazı ciltlerde ise pomad sürülerek, cilt kapatılmasına gerek olmaz.

Ameliyattan 24 saat sonra cilt teması yapılabilir. Bu sürede epitelizasyon tamamlanır. Uygulama sonrasında kanama olmaz. Genellikle ağrısız bir uygulamadır. Mekanik soyma işlemi ardından, hafif pembemsi yeni cilt formu oluşmaya başlar. Ortalama 1 hafta içerisinde cilt normal yapısına dönmeye başlar.

Uygulama yapılan bölgenin tonu ile yapılmayan ten rengi arasında oluşan fark, ortalama 1 ay sürer. Sonrasında uyum sağlanır. Tam manasıyla iyileşme ve cildin form kazanması genellikle 6 ay sürer. Sonbahar ve kış aylarında daha çok tercih edilen uygulama sonrasında güneş koruyucu kremler mutlaka kullanılmalıdır.

Cilt renginin normale dönmesi, beyaz tenli kişilerde daha hızlı sağlanır. Cildin iyileşmesi sürecinde, milia olarak bilinen beyaz lekeler ya da kahverengi renk değişimleri oluşabilir. Fakat zaman içerisinde tamamen geçecektir.

z